سایت جامع خرمدشت
سایت جامع خرمدشت

سایت جامع خرمدشت

آب و هوا

 آب وهوا

براساس طبقه بندی انواع آب و هوایی ایران که توسط اقلیم شناس اتریشی «کُوپن» و یا دیگر متخصصین صورت گرفته، منطقه خرمدشت دارای آب و هوای نیمه بیابانی است.

مشخصه این نوع آب و هوا،‌ تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد و خشک می‌باشد بخشی از توده‌های هوای مرطوب که موجب نزول بارندگی در این ناحیه می گردد، توده‌های هوای مرطوب مدیترانه است که از مرزهای غربی کشور گذشته و وارد فلات مرکزی ایران می گردد. جریانهای مذکور در طول مسیر و در برخورد با ارتفاعات زاگرس بخشی از رطوبت خود را از دست می‌دهد و زمانی که به این ناحیه می‌رسد قدرت باران‌زایی قابل توجهی ندارد.

علاوه بر جریانهای هوای مدیترانه‌ای، توده‌های هوای مرطوبی نیز از مناطق شرقی و جنوب شرقی به این ناحیه می‌رسد و گاهی موجب نزولاتی در سطح منطقه می گردند.

ضمناً توده‌هایی با منشأ سیبری نیز منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهند، لیکن  به علت بعد مسافت دارای رطوبت کافی نیستند و تنها در بعضی سالها موجب یخبندان و سرمای شدید می‌گردند.

ایستگاه کلیماتولوژی کوهبنان از سال 1348 تا سال 1359 دارای آمار اندازه‌گیری بارندگی بود و پس از سالها از کارافتادگی اخیراً توسط ادارة‌ جهاد کشاورزی راه‌اندازی شده است.

متوسط بارندگی 32 ساله ایستگاه  که با تعیین ضریب همبستگی با ایستگاه سینوپتیک کرمان حاصل گردیده برابر 1/146 میلی متر بوده است.

بیشترین نزولات در طول سال مربوط به دیماه و حداقل آن مربوط به ماههای تابستان است.  

درجه حرارت

بنا به اطلاعات بدست آمده سردترین  ماه سال دیماه و گرمترین ماه تیرماه است. همینطور حداقل مطلق یا کمترین درجة‌ حرارت منهای 16 درجة‌ سانتیگراد (16-) و حداکثر 38 درجة سانتیگراد بوده و متوسط درجة حرارت در همین دوره ‌1/14 درجة‌ سانتیگراد محاسبه شده است و بطور متوسط تعداد روزهای یخبندان 75 روز در طول سال می‌باشد.

 بادها

وزش بادهای موسمی در فصل تابستان و پائیز از مشرق به سمت مغرب بوده و از اواخر زمستان و فصل بهار بادهایی از شمال به جنوب و از مغرب به مشرق و از جنوب شرقی به شمال غربی می وزند که از نظر زمانی کوتاه مدت می‌باشند.

 

 

منبع :سایت کوهبنان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد